Защо купуваме? Науката за пазаруването
автор:
Пако Ъндърхил
Дата на публикуване:
2021-07-08
  • Език
    Български
  • Категория
    Личностно Развитие, Бизнес
  • Дължина
    16 минути
описание

Когато става въпрос за пазаруване, веднага изниква въпросът за потребителската ни култура. Има ли метод на купуване, когато се впуснем в лудостта, наречена пазаруване? Защо всъщност купуваме? Кои от продуктите са ни наистина нужни и кои – не чак толкова? Важни ли са отношенията между производители, търговци и потребители, за да се случи крайният резултат – закупена стока? 

„Защо купуваме” е един чудесен практичен пътеводител. Четивото предлага творчески съвети за това как да се адаптираме към променящия се потребител. То не просто изучава магазините. А набляга повече на начините на взаимодействие между хората и тях. Полезно за търговците и забавно за купувачите.

В основата стои въпросът с наблюдението на клиентите.  Проследяване на навиците им, начинът, по който реагират на цените или на мястото, където е поставена стоката. Добрият търговец проучва внимателно своите настоящи и потенциални клиенти и на база на резултатите взема решения: къде и как да разположи различните артикули, за да може да генерира възможно най-много печалба.