Магическата стълба на успеха
автор:
Наполеон Хил
Дата на публикуване:
2020-11-19
  • Език
    Български
  • Категория
    Личностно Развитие
  • Дължина
    19 минути
описание

В днешния свят на неизчерпаеми възможности всички се стремим към това да бъдем успешни. Едва ли има човек, който да не си е задавал въпроси като „Какво е успех?”, „Как се постига той?”, „Какво не ми достига, за да бъда успешен?”. Отговорите на тези въпроси не са еднозначни – те са различни, както са различни и самите хора. За някои успехът е свързан с материална независимост, за други – с постигане на определено положение в обществото, трети приемат за успех това да имат всичко, което поискат по начин, който искат. 

Наполеон Хил разглежда успеха като сила, която може да ни даде това, което искаме и да ни отведе там, където искаме. До него се стига постредством изкачването на магическа стълба със седемнадесет стъпала. Не можем да хитруваме и да прескочим стъпало. Пътят към успеха е цялостен и хармоничен, всяко стъпало има свое специално и уникално място. 

В основата на магическата стълба на успеха стои желанието за постигане на успех. Човек може да постигне всичко, стига да го желае истински. Желанието представлява определен брой причини, които служат за трамплин на човешките постижения. Такива могат да бъдат стремеж към физическо оцеляване, желание за финансов успех и желание за живот след смъртта. Други стимули са желание за власт и слава, желание да бъдеш обичан, желание да отмъстиш, и др.