Изкуството да водим разговор
автор:
Лейл Лоундз
Дата на публикуване:
2020-11-18
  • Език
    Български
  • Категория
    Личностно Развитие, Психология
  • Дължина
    16 минути
описание

Какво да кажем след първоначалното „Здравей”? Как да заинтригуваме някой, без да кажем нито дума? Да говорим интригуващо, да можем да се вписваме във всяка компания – какво по-хубаво от това! Без значение дали говорим по телефона или очи в очи. А когато някой ни засипва с похвали – как да сме сигурни, че думите му не са празно ласкателство? На тези и други въпроси ни дава отговор това невероятно четиво, поднесено така че всеки да може да го възприеме лесно.

Словото е едно от нещата, които отличава човекът от животното. Факт е обаче, че в съвременното общество основните проблеми възникват от липса на неправилна комуникация. Хората не умеят да общуват. Не умеят да се изразяват, така че да бъдат разбрани. Това е защото не познават силата на словото и начините, по които да го използват.

Когато срещнем някого, имаме само десет секунди, за да му покажем, че сме Някой. И често се налага това да става без думи. Първото впечатление е незаличимо, защото тялото ни говори много преди нас. Живеем в свят, където ежеминутно сме залети от тонове информация. На нашия ум се налага да работи светкавично, за да отсее част от информационния поток. В мига, в който ни видят, хората ни правят моментален „скенер”, без дори да го съзнават.

Начинът, по който изглеждаме и се движим, оказва много силно влияние на преценката на отсрещния. Защото още преди умът ни да обработи получената информация, ние вече сме придобили усет за събеседника от чиста интуиция.